Jak zastosować naklejki w firmie produkującej urządzenia gastronomiczne?
O tym, że naklejki mogą być doskonałym sposobem znakowania dla firm pisaliśmy już wielokrotnie na naszym blogu. Zastosowanie naszych produktów do oznaczania urządzeń i sprzętów technicznych może być różnorodne.
Naklejki i etykiety samoprzylepne mogą doskonale pełnić funkcje informacyjne i kontaktowe dla potrzeb serwisowych urządzeń, a także być stosowane jako oznakowania techniczne dbające o prawidłowe użytkowanie sprzętu oraz o bezpieczeństwo użytkowników. Nie wynika to tylko z naszych doświadczeń drukarni naklejek, ale przekonują nas o tym sami użytkownicy oznakowań samoprzylepnych. Przykładem tego jest zastosowanie naklejek do znakowania urządzeń do wyposażenia gastronomii i masarni.
Zaprzyjaźniona z nami firma MASA Wyposażenie gastronomii i masarni nie tylko podzieliła się nami swoim doświadczeniem w tym temacie, ale udostępniła nam zdjęcia swoich produktów oznakowanych różnego rodzaju naklejkami. Dzięki temu wiemy doskonale jak firmy z branży technicznej używają naszych produktów i jakie mają potrzeby związane i ich stosowaniem.
MASA Wyposażenie gastronomii i masarni
Od 2002 roku zajmujemy się zaopatrzeniem obiektów gastronomicznych, zakładów mięsnych, a także sklepów w profesjonalne urządzenia i akcesoria gastronomiczne, w taki sposób aby nasi klienci osiągali sukcesy w swojej dziedzinie. Uważamy, że odpowiednio dobrane wyposażenie gastronomiczne pomaga uzyskać imponujące rezultaty kulinarne, a co za tym idzie pozyskać nowych klientów i zwiększyć obroty.
Na rynku gastronomicznym jesteśmy doceniani za rozbudowany dział serwisowy, który zapewnia opiekę serwisową klientom oraz szybki dostęp do części zamiennych i materiałów eksploatacyjnych. Kuchnie naszych klientów działają bez zbędnych przestojów spowodowanymi awariami urządzeń.
Jak widzimy profesjonalne firmy dbają o swoją wiarygodność na rynku i właściwy wizerunek swojej marki. W konkurencyjnym świecie firmy mające swoje bardzo duże doświadczenie techniczne, oferujące doskonałe produkty nie mogą zapominać o prezentacji marki. Dobra komunikacja z klientem i możliwość szybkiego dostępu do serwisu przez prawidłowe oznakowanie produktu to cechy wyróżniające liderów branży.
W Drukarni Naklejek AKEBI za pomocą naklejek zadbamy o to, aby na konkurencyjnym rynku marka Twojej firmy była widoczna i właściwie wyeksponowana!
ZAPYTAJ O WYCENĘ DRUKU NAKLEJEK
Naklejki firmowe dla producenta urządzeń
Jakie zatem potrzeby związane ze znakowaniem produktów mają producenci urządzeń technicznych?
Naklejki firmowe z logo oraz danymi teleadresowymi w swojej działalności używamy od wielu lat. Mamy jednak wrażenie, że poszukiwanie idealnych naklejek nadal trwa. Dlaczego? Bo naklejka w branży wyposażenia gastronomii, mimo niewielkich rozmiarów musi spełniać naprawdę ogromne zadania.
Przede wszystkim identyfikacja naszej firmy. Naklejki stosujemy na urządzeniach gastronomicznych, opakowaniach środków czystości, katalogach producentów itd. Są dla nas ważną częścią naszych działań marketingowych. Logotyp, typografia, kolory firmowe – to wszystko pozwala zapaść naszym klientom w pamięć i bez problemu odróżnić nas od konkurencji.
Wśród producentów urządzeń gastronomicznych oznakowania samoprzylepne w postaci naklejek i etykiet są nie tylko stosowane na produkty. Naklejki mogą być też wygodnym i efektownym sposobem znakowania:
- opakowań do przesyłek,
- gadżetów i materiałów reklamowych,
- katalogów firmowych,
- samochodów firmowych,
- jako efektowna forma reklamy w trakcie targów branżowych.
Funkcja informacyjna naklejek
Kolejne zadanie naszych naklejek firmowych to funkcja informacyjna. Kuchnia w lokalu gastronomicznym jest bardzo dynamicznym miejscem. Tutaj nieustannie coś się dzieje. Proszę sobie wyobrazić przygotowania do przyjęcia weselnego na sto osób, bądź niedzielne popołudnie w restauracji. Wiele dań do przygotowania i wydania, stosy naczyń i porcelany do umycia i właśnie w tym momencie psuje się urządzenie np. piec konwekcyjno-parowy lub brakuje płynu myjącego do zmywarki.
Takie sytuacje zdarzają się mimo najlepszych starań. Personel obsługujący gości nie ma czasu na poszukiwanie wizytówek bądź dzwonienie do managera czy właściciela lokalu z prośbą o przekazanie kontaktu do naszej firmy. Dane do naszego działu serwisu czy działu handlowego są pod ręką, na naklejce którą wcześniej przykleiliśmy na urządzenie czy opakowanie środka myjącego. Przyspiesza to znacząco reakcję naszych serwisantów na zgłoszoną awarię.
* * *
* * *
Naklejki na urządzenia gastronomiczne “pracują” naprawdę w ekstremalnych warunkach. Narażenie ich jednocześnie na wysokie temperatury, wilgotne środowisko, tłuszcze oraz środki czyszczące to dla nas wyzwanie w celu właściwego doboru materiałów do ich produkcji. W takich sytuacjach stosujemy folię samoprzylepną wyposażoną zwykle w mocny klej.
W przeciwieństwie do papieru folia jest trwalsza i bardziej odporna na wilgoć lub uszkodzenia mechaniczne. Użycie mocnego kleju dodatkowo gwarantuje właściwą przyczepność nawet do bardzo trudnych powierzchni. Takie rozwiązanie zapewnia długą żywotność etykiet na urządzeniach. Jest to także doskonałe rozwiązanie, gdy naklejki serwisowe są uzupełnieniem oznakowań dodawanym przez serwisantów już w trakcie użytkowania sprzętu.
Wymagania dotyczące trwałości i żywotności naklejek
Jedną z najważniejszych kwestii jest trwałość naklejki, zwłaszcza często używanych przez nas naklejek wypukłych 3D. To właśnie nimi znakujemy urządzenia gastronomiczne czy masarskie. Muszą być odporne na działanie zarówno wysokich, jak i niskich temperatur, gorącej pary wydobywającej się z urządzeń, wszechobecnej na kuchni wody, a także profesjonalnych środków czystości.
Nie tylko muszą pozostać na swoim miejscu, ale również muszą zachować atrakcyjny wygląd. Tylko w ten sposób będą mogły spełniać swoje funkcje: reklamową oraz informacyjną. W naszej branży jest to największe wyzwanie, dlatego wysoka jakość i żywotność naklejki jest dla nas priorytetem.
Właściwie dobrane przez nas materiały do produkcji naklejek zapewnią doskonałą ich jakość i sprawią, że reklama Twojej firmy będzie trwać przez długi czas.
Z punktu widzenia trwałości i żywotności naklejek bardzo ważne jest miejsce ich aplikacji. Na pewno warto wziąć pod uwagę widoczność naklejki przez użytkowników. Naklejka serwisowa lub informacyjna przyklejona z tyłu urządzenia dostawionego do ściany na pewno nie spełni swojej funkcji. Tak samo stanie się gdy etykietę umieścimy z boku sprzętu stojącego w ciągu technologicznym. Dlatego wszystkie ważne informacje powinny być umieszczone na przodzie urządzenia tak, aby zostały zauważone.
Inną kwestią jest rodzaj podłoża do aplikacji. Etykieta umieszczona na porowatym tworzywie sztucznym będzie bardziej podatna na nieprzewidziane samoczynne usunięcie niż taka, która została przyklejona do metalowego lub szklanego podłoża. Siłę przyczepności możemy więc sami regulować nie tylko produkcyjnie za pomocą siły kleju na naklejce, ale również za pomocą rodzaju podłoża do jej aplikacji.
Jak specjalizacja w druku naklejek pomaga firmom z branży gastronomicznej?
Jako drukarnia naklejek wyspecjalizowana w wąskiej dziedzinie druku wciąż szukamy coraz lepszych rozwiązań i pytamy odbiorców naszych oznakowań o ich potrzeby. Informacje przez nich dostarczane są dla nas cennym doświadczeniem użytkowników, które pozwalają nam na dokonywania zmian i dostosowywanie produktów do oczekiwań odbiorców z punktu widzenia branży i warunków użytkowania naklejek.
Bardzo dziękujemy firmie MASA Wyposażenie gastronomii i masarni za podzielenie się z nami swoim doświadczeniem z użytkowania naklejek i etykiet samoprzylepnych. Jesteśmy przekonani, że taka wspólna wymiana informacji przyczyni się do doskonalenia naszych produktów i możliwości korzystania z jeszcze lepszych oznakowań przez naszych klientów.
Zapraszam do współpracy!
Krzysztof Łukomski
- menedżer druku naklejek
- tel. +48 604 59 26 25
- e-mail: k.lukomski@akebi.pl
Nie znalazłeś swojego produktu? Brak opcji do wyboru w sklepie? Robimy też indywidualne wyceny!
Wyślij zapytanie o wycenę druku naklejek na urządzenia gastronomiczne
Zapytaj doradcę o szczegóły naszej oferty lub możliwości produkcyjne: